2018

Beca 2018: periodisme per a la Justícia Global

 
Aquest 2018 es convoca la tercera Beca Devrporter amb un pressupost de 240.000 euros a repartir en beques, deu vegades superior a l’edició anterior. La Beca Devreporter és una iniciativa de Lafede.cat en col·laboració amb un consorci de set organitzacions europees dins el projecte Frame, Voice, Report!.
 
L’objectiu de la Beca és fomentar l’elaboració i publicació de reportatges periodístics de qualitat i rigor que aprofundeixin en les causes de les injustícies i les desigualtats aquí i arreu per contribuir a la construcció de Justícia Global. Per tal d’optar-hi, organitzacions socials catalanes han de treballar conjuntament amb periodistes i/o mitjans de comunicació en l’elaboració dels reportatges per tal de treure el màxim profit del treball professional periodístic i de l’experiència i el coneixement de les entitats sobre diferents temàtiques. La beca, a més, buscar enxarxar nord i sud i, per tant, demana que, en la mesura que sigui possible, el treball periodístic es faci de la mà de periodistes experts del país d’origen consolidant, així, una relació d’igualtat entre professionals amb l’objectiu, a més, de crear una Xarxa de professionals Devreporter. En aquest sentit, la Beca inclou espais d’intercanvi i formació entre els mateixos becats.
 
Les bases, d’acord amb el jurat d’edicions anteriors, tornaran a tenir com a referent el Vademècum per a una informació internacional responsable de Lafede.cat i es prioritzaran propostes sobre migracions, gènere i justícia climàtica. Es faran públiques el proper 17 d’abril i les entitats podran enviar els seus projectes fins el 23 de maig de 2018. Tota la informació necessària per a presentar-se estarà disponible en aquest pàgina i a Frame, Voice, Report!